Veelgestelde vragen over…

Wat heb ik nodig voor LOGO-Art Online?
Installeren, inloggen en je eerste kindkaart aanmaken
Werken met LOGO-Art Online
Huiswerk openen met de app LOGO-Art Thuis voor ouders
Problemen oplossen
Abonnement, betaalinterval en opzeggen
Privacyverklaring, AVG en de verwerkersovereenkomst

Wat heb ik nodig voor LOGO-Art Online?

LOGO-Art Online is gemaakt voor Apple iPads.

Welke iPads zijn geschikt voor LOGO-Art Online?
LOGO-Art Online werkt op iPads vanaf iPad 2, iPad Mini 2, iPad Air en iPad Pro. Heb je nog geen iPad, adviseren wij om zeker voor een nieuwere versie te gaan; deze zal langer met de updates mee kunnen gaan. Voor ouders is de gratis app LOGO-Art Thuis beschikbaar voor Apple en Android smartphones en tablets.

Ik ga een nieuwe iPad kopen om met LOGO-Art Online te werken, waar moet ik op letten?
LOGO-Art Online werkt snel en plezierig op alle nieuwe iPads die te koop zijn. Je hebt genoeg aan het instapmodel.

Vereist LOGO-Art Online veel opslagruimte?
Nee, LOGO-Art-Online is een online-dienst en gebruikt maar weinig opslagruimte van de iPad. Je hoeft hiervoor dus niet een iPad met veel GB’s aan opslagruimte te hebben.

Heb ik een internetverbinding nodig voor LOGO-Art Online?
Ja, de dienst vereist een internetverbinding. Het werkt bijvoorbeeld ook om via een mobiele telefoon een wifi-hotspot tijdelijk te verstrekken aan de iPad. Het dataverkeer tijdens het gebruik van LOGO-Art Online is beperkt.

Verbruikt LOGO-Art Online veel data als ik via een hotspotverbinding gebruik maak van een 4G?
Nee, LOGO-Art Online verbruikt niet veel data.

Hoe weet ik of mijn printer ondersteund wordt in LOGO-Art Online?
De afgelopen jaren zijn er vele printers die het Apple AirPrint®-protocol ondersteunen. Ondertussen zijn er al zo’n 4.000 modellen printers die het protocol ondersteunen, kijk hier of jouw printer ook Apple AirPrint® ondersteunt.

Ik heb geen printer die Apple AirPrint ondersteunt. Heeft LOGO-Art Online voor mij wel een meerwaarde?
In de praktijk blijkt dat je bij het werken met LOGO-Art Online steeds minder gaat printen. Wel zo duurzaam dus. Omdat je je oefeningen in LOGO-Art Thuis klaar kan zetten en ouders daar gratis mee kan laten oefenen, zul je steeds minder printen. Kinderen en ouders zijn over het algemeen erg blij met deze digitale mogelijkheid. Nooit meer het schriftje kwijt. Dus ook zonder printmogelijkheid kan LOGO-Art Online je heel veel bieden.

Werkt LOGO-Art Online ook op laptop of Android-tablet?
Nee, LOGO-Art Online is ontwikkeld voor iPad van Apple. De LOGO-Art Thuis app voor ouders is wel beschikbaar voor Android.

Installeren, inloggen je eerste kindkaart aanmaken

Een overzicht van installatie, inloggen en je eerste kindkaart aanmaken zie je terug in de installatievideo.

Hoe kan ik LOGO-Art Online installeren?
LOGO-Art Online is eenvoudig te downloaden en installeren vanuit de Apple App Store. Na het afsluiten van het abonnement, wordt je licentie gereed gemaakt en krijg je de inloggegevens per mail toegestuurd. Hiermee kun je inloggen in LOGO-Art Online.

Ik heb LOGO-Art Online besteld. Wanneer kan ik de inloggegevens verwachten?
Als je besteld hebt, wordt jouw licentie gereed gemaakt. Je ontvangt een mail met als onderwerp ‘LOGO-Art Online: de inloggegevens’. Dit kan soms, zeker bij grote drukte, wel even duren. Als je niets ontvangen hebt, controleer dan eerst je spambox. Kun je de mail niet vinden? Stuur ons een mail op: info@logo-art.com

Ik kan de eerste keer niet inloggen. Wat moet ik doen?
Controleer of je verbinding hebt met het internet; dit kan ook via een Hotspot van je smartphone.
Controleer of je de juiste inloggegevens hebt. Als je een licentie besteld hebt, wordt de licentie voor je gereed gemaakt. Eerst ontvang je een mail vanuit de webshop; die gaat nog niet over LOGO-Art Online.
Als je licentie is aangemaakt, ontvang je de mail met als onderwerp “LOGO-Art Online: de inloggegevens”. Het kan soms even duren voordat deze tweede mail komt. Even geduld dus; we proberen je zo snel mogelijk Online te krijgen. Check eventueel je spambox als je de mail niet kan vinden. In de inlognaam zitten geen spaties of punten. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
Als inloggen dan toch niet lukt, bel of WhatsApp met de helpdesk: +316 29311928
Zij helpen je snel Online.

Hoe maak ik de eerste kindkaart?
Na inloggen kom je op de beginpagina van LOGO-Art Online waar je de namen van alle kinderen gaat verzamelen. Vul in het witte vak ‘Voornaam’ de voornaam van het eerste kind toe. De naam komt met een groen blokje in het veld te staan. Zodra je het blokje aanraakt, kom je LOGO-Art Online binnen op deze kindkaart. Alle oefeningen die je nu opslaat, komen op de ‘kindkaart’ van dit kind te staan. Een zoekopdracht start je door op het vergrootglaasje/de zoekknop rechtsboven te drukken. Het toetsenbord verschijnt en je kunt je zoekopdracht starten. Met het plusje rechtsboven sla je selecties op. Door op de letter in het groene bolletje rechtsboven te drukken, komt de ‘kindkaart’ tevoorschijn en zie je je opgeslagen selecties. Vanuit hier kun je ook huiswerk klaarzetten voor in LOGO-Art Thuis.

Hoe zet ik de iPad op automatisch updaten?
Om zeker te zijn dat je automatisch in de laatste update van LOGO-Art Online werkt, kun je in je iPad het automatisch updaten van apps aan zetten.
Ga daarvoor naar Instellingen.
Kies: iTunes Store en App Store.
Zet de knop ‘App-updates’ aan.

Werken met LOGO-Art Online

Bekijk de LOGO-Art Online impressievideo om vele functies in actie te zien.

Waar vind ik de Handleiding voor LOGO-Art Online?
Een overzicht van de belangrijke functies van LOGO-Art Online vind je terug in de LOGO-Art Online Handleiding.

Ik print liever de afbeeldingen in zwart-wit af, is dat ook mogelijk?
Bij het afdrukken van een selectie kun je kiezen voor een gekleurde of zwart-wit versie van de afbeeldingen. De zwart-wit-versie is een zogenaamde ‘kleurplaat-zwart-witte versie’, die door kinderen ingekleurd kan worden.

Voor wie mag ik werkbladen uitprinten met LOGO-Art Online?
De licentie staat het je toe om werkbladen af te drukken voor tijdens de behandeling of om mee te geven aan ouders of het kind. Het is niet toegestaan werkbladen te delen met logopedisten of andere professionele gebruikers die geen licentie hebben. Zie voor meer informatie ook de LOGO-Art Online Algemene Voorwaarden.

Huiswerk openen met de app LOGO-Art Thuis voor ouders

Wat moeten ouders doen om met de LOGO-Art Thuis app te kunnen werken?
Ouders kunnen de huiswerkapp LOGO-Art Thuis gratis op hun smartphone of tablet downloaden uit de App Store of Google Play Store. Na installatie voeren ouders in LOGO-Art Thuis de door de logopedist verstrekte inlogcode
in en kunnen dan de oefeningen en spelletjes doen.

Blijft de inlogcode voor de huiswerkapp LOGO-Art Thuis dezelfde per kind?
Ja, bij de eerste keer dat je in LOGO-Art Online huiswerk opslaat voor LOGO-Art Thuis, verschijnt de inlogcode voor LOGO-Art Online. Deze code blijft bij het betreffende kind. De logopedist hoeft de code dus maar één keer door te geven aan ouders.

Hoe lang blijft het huiswerk beschikbaar?
Het huiswerk blijft vier weken beschikbaar in LOGO-Art Thuis. Wanneer je het huiswerk in de tussentijd vernieuwt, gaan opnieuw de vier weken beschikbaarheid in. In de zomervakantie geldt een dubbele tijd, dus 8 weken.

Wat zien ouders in de huiswerkapp LOGO-Art Thuis?
Om te zien wat ouders zien, kun je zelf het beste de app LOGO-Art Thuis downloaden en inloggen met de code van een (test)kind.
Het kan voor ouders handig zijn wanneer je bij de introductie van het werken met LOGO-Art Thuis op je eigen telefoon ouders laat zien hoe LOGO-Art Thuis werkt. Vergeet na afloop niet uit te loggen, want de app is voor twee devices tegelijk beschikbaar en anders bezet jij er al één.

Op hoeveel devices kunnen ouders met LOGO-Art Thuis werken?
Ouders kunnen op twee devices tegelijk werken in LOGO-Art Thuis. Wil je op een extra device werken bijvoorbeeld bij opa en oma of op school? Log dan eerst op één van de devices thuis uit, zodat er weer één beschikbaar komt.

Hoe kan ik als logopedist ouders begeleiden in het werken met LOGO-Art Thuis
Een belangrijke taak voor ons als logopedist is het begeleiden van de ouders. In LOGO-Art Thuis kun je bij elke oefening een opmerking toevoegen. Dit kan zelfs een wat langere opmerking zijn. Ondersteun ouders in hoe je samen de oefeningen en de spelletjes kunt doen. In principe is het niet veel anders dan samen uit een schriftje werken, behalve dan dat je ook nog allerlei spelletjes met je selecties kan doen.

Kan ik ook controleren of er is geoefend thuis?
Op dit moment is het net als bij het oefenen van papier: je hebt het erover en bespreekt met ouders en/of kind hoe het gegaan is.
Er is op dit moment wel een ‘trucje’ om te checken hoe goed er geoefend is. Neem het huiswerk door aan de hand van het spel ‘wipen’ (het handje). De woorden zijn verstopt onder een gekleurde laag. Veeg nu de plaatjes één voor één heel langzaam open (begin met één stip) en je merkt meteen hoe goed er geoefend is. Als het kind veel geoefend heeft, herkent het het plaatje heel snel!

Toekomst en ontwikkeling

Hoe werkt het met updates in LOGO-Art Online?
LOGO-Art Online is voortdurend in ontwikkeling. Met een abonnement op LOGO-Art Online ben je ook altijd verzekerd van de nieuwste updates. Updates kunnen automatisch gaan of je moet zelf actief naar de App Store gaan om de nieuwste update binnen te halen. Dat hangt af van de instellingen van je iPad. Wij sturen bij een update ook altijd een mail naar alle gebruikers.

Wat kan ik zoal nog verwachten bij toekomstige versies van LOGO-Art Online?
Als abonnee profiteer je automatisch van alle nieuwe functionaliteiten, gelijk wanneer deze beschikbaar komen. We zijn voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen en hebben nog heel veel op onze ontwikkellijst staan. In de komende tijd zullen nieuwe werkvormen/spelvormen worden toegevoegd, meer nieuwe woorden en afbeeldingen, meer taalonderdelen, meer functionaliteiten en ook theoretische achtergrondinformatie. Bij elke update ontvang je een mail met daarin een beschrijving van de belangrijkste veranderingen.

Worden de woorden in LOGO-Art Online en LOGO-Art Thuis in de toekomst uitgesproken?
Voorlopig is een bewuste keuze dat de woorden in LOGO-Art Online en LOGO-Art Thuis niet worden uitgesproken. Hier zijn verschillende redenen voor:
Ten eerste is er een grote variatie in de uitspraak van het Nederlands in de verschillende delen van Nederland en België. Een stem op een iPad kan al gauw ‘gek’ klinken voor een kind.
Daarnaast kan een kant-en-klare logopedie-app die ook nog eens alles uitspreekt de indruk wekken dat wij als logopedist haast niet meer nodig zouden zijn. Alsof ouders het met de app dan ook zelf zouden kunnen oplossen. Logopedie is een vak: dit zou een zorgelijke ontwikkeling zijn.
Verder is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen het beste taal leren van een bekende stem en dan bij voorkeur van moeder. Een stem van een wildvreemde mevrouw in een app is dan dus niet een verantwoorde keuze. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/peuters-leren-nieuwe-woorden-sneller-van-hun-moeder~b957ad7c/
En als laatste is het bij logopedische oefeningen heel belangrijk dat ouders/verzorgers mèt het kind oefenen. Communiceren doe je samen. Als de huiswerkapp alles zou uitspreken, verwachten wij dat veel ouders het oefenen uit handen geven aan de kinderen zelf: “hier is de tablet, ga nog even je logopedieoefeningen doen”. Dat is, zeker voor jonge kinderen, een niet wenselijke situatie. Het is dus belangrijk dat wij als therapeuten ouders goed meenemen in hoe je samen met het kind de logopedieoefeningen moet doen thuis. Ouders/verzorgers zijn en blijven onze co-therapeuten.

Waar kan ik feedback geven op LOGO-Art Online?
LOGO-Art Online heeft met zijn grote hoeveelheid woorden en vele zoekfuncties en filters oneindig veel mogelijkheden. Het is onmogelijk om alles getest te hebben. En natuurlijk kan er een foutje zijn ingeslopen. Daarbij blijken verschillende types iPads ook verschillend te kunnen reageren. Daarom is jullie feedback heel belangrijk en waardevol! Dus als je ergens tegenaan loopt, je ontdekt een fout of denkt dat iets beter zou moeten kunnen, wij Horen het graag! Stuur je feedback naar: info@logo-art.com

Ik heb een leuk ontwikkel-idee voor LOGO-Art Online en/of LOGO-Art Thuis. Kan ik dat doorgeven?
Natuurlijk! Graag! Wij zijn voortdurend bezig met innovatie, dus ook jouw ideeën zijn van harte welkom! Op zich hebben we geen gebrek aan nieuwe ideeën, onze lijst met innovaties is natuurlijk al lang, maar nieuwe ideeën vanuit het werkveld zijn altijd waardevol! Het is voor ons steeds weer een uitdaging om te kiezen welk ontwikkel-idee onze voorrang krijgt. Stuur je idee naar: info@logo-art.com

Problemen oplossen

Ik kan opeens niet meer inloggen. Wat moet ik doen?
Controleer allereerst of je verbonden bent met het internet.
Sluit LOGO-Art Online af (je hoeft niet uit te loggen). Dit doe je door op de homeknop van de iPad te dubbelklikken. De openstaande apps verschijnen in miniaturen in beeld.
Swipe LOGO-Art Online naar boven weg.
Start LOGO-Art Online opnieuw op.
Als inloggen dan nog niet lukt: bel of WhatsApp met de helpdesk: +316 29311928

LOGO-Art Online lijkt anders te reageren of geeft een foutmelding die volgens mij niet klopt.
Sluit LOGO-Art Online af (je hoeft niet uit te loggen). Dit doe je door op de homeknop van de iPad te dubbelklikken. De app verschijnt in een miniatuur in beeld.
Swipe de app naar boven weg.
Start LOGO-Art Online opnieuw op.
Als dit niet helpt: bel of WhatsApp met de helpdesk: +316 29311928

Ouders geven aan dat LOGO-Art Thuis een error geeft.
Op sommige oudere tablets kan LOGO-Art Online een error geven. Op deze oude tablets werkt de app niet. Adviseer ouders dan van hun smartphone gebruik te maken. Op verreweg de meeste smartphones met Android of iOS werkt LOGO-Art Online wel. Eventueel kun je op je eigen smartphone of tablet in LOGO-Art Thuis de inlogcode controleren .

Ik snap nog niet helemaal hoe LOGO-Art Online werkt, kan iemand me even helpen?
We horen graag of je het werken met de software makkelijk of lastig vindt en we helpen je met plezier met vragen die je hebt met het werken met LOGO-Art Online. Bel of WhatsApp daarvoor met +316 29 311 928.

Mijn printer ondersteunt Apple AirPrint, waarom kan ik toch niet printen?
Zorg ervoor dat de iPad in hetzelfde draadloos netwerk is aangemeld als de printer. Probeer daarna bijvoorbeeld een internetpagina af te drukken en als het goed is, komt je AirPrint printer als optie bij het afdrukken.

Abonnement, betaalinterval en opzeggen

Hoe kan ik betalen voor LOGO-Art Online?
Bij het afsluiten van een abonnement doe je eenmalig een betaling via iDeal of andere ondersteunde banktransactie. De vervolgbetalingen worden automatisch geïncasseerd de volgende maanden.

Kan ik de licentie delen?
Nee, de licentie voor één gebruiker wordt op je eigen naam en praktijknaam of school geregistreerd. Zijn er collega’s die ook met LOGO-Art Online willen werken, sluit dan extra licenties af.

Hoe zeg ik een abonnement op?
Het abonnement wordt aan het einde van de looptijd automatisch verlengd. Wil je het abonnement opzeggen? Stuur dan een email met je contractgegevens naar info@logo-art.com met als onderwerp Beëindiging LOGO-Art Online. Het abonnement wordt dan 30 dagen na de eerstvolgende betaling gestopt. Na 30 dagen na afloop van het contract worden de persoonsgegevens van de betrokken personen verwijderd.

Privacyverklaring, AVG en de verwerkersovereenkomst

Welke persoonsgegevens worden er opgeslagen bij LOGO-Art Online?
Van kinderen die je behandelt, kun je de naam, leeftijd, geslacht en een extra notitie opslaan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een voornaam te noteren. Per kind kun je de selecties van klanken opslaan, favoriete woorden en huiswerk. Van gebruikers sla je de naam op. Je kunt behandelgegevens van kinderen eenvoudig verwijderen uit de app, wanneer je deze niet langer nodig hebt. Zie voor meer informatie ook de Verwerkersovereenkomst in de LOGO-Art Algemene Voorwaarden.

Voldoet LOGO-Art Online aan de de nieuwe AVG wetgeving?
De persoons- en behandelgegevens van kinderen zijn de verantwoordelijkheid van de logopedist en die heeft volgens de AVG wetgeving de rol van Verwerkingsverantwoordelijke bij een dienst als LOGO-Art Online. LOGO-Art heeft volgens de wetgeving de rol van Verwerker van deze gegevens. LOGO-Art gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens en biedt de Verwerkingsverantwoordelijke een contract aan waarin toegelicht is welke maatregelen LOGO-Art neemt om de gegevens te beschermen. Bij het afsluiten van een abonnement word je gevraagd akkoord te gaan met de LOGO-Art Verwerkersovereenkomst in de LOGO-Art Algemene Voorwaarden.

Zijn de opgeslagen en verwerkte persoonsgegevens goed beveiligd?
Alle persoonsgegevens en andere gegevens worden versleuteld met een SSL certificaat verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers.

Komt er een versie voor Android tablets?
De focus van de verdere ontwikkeling ligt bij Apple iPads. De LOGO-Art Thuis app voor ouders is wel beschikbaar voor Android.

Voor ouders: werken met LOGO-Art Thuis

Waar vind ik de huiswerkapp LOGO-Art Thuis?
Ga op je telefoon of tablet naar de Google Play Store of de Apple App Store. Download de gratis app LOGO-Art Thuis. Met de inlogcode van je logopedist kun je nu inloggen.

Hoe lang blijft het huiswerk beschikbaar in de app?
Het huiswerk dat de logopedist heeft klaargezet, blijft vier weken in LOGO-Art Online. Heeft de logopedist in de tussentijd weer nieuw huiswerk klaargezet? Dan blijft dat weer vier weken of totdat het huiswerk weer vernieuwd is. In de zomervakantie blijft het huiswerk acht weken in LOGO-Art Thuis.

Op hoeveel devices kan ik met LOGO-Art Thuis werken?
Je kunt op twee devices tegelijk werken in LOGO-Art Thuis. Wil je op een extra device werken bijvoorbeeld bij opa en oma of op school? Log dan eerst op één van de devices thuis uit, zodat er weer één beschikbaar komt.

Hoe kan ik oefenen?
Het is belangrijk om zoveel mogelijk samen met je kind te oefenen. Praten doe je samen. Je kind leert van jouw voorbeeld en daarbij heb je een waardevol samen-moment. Je logopedist heeft oefeningen voor je klaargezet. Misschien heeft zij/hij er ook een opmerking bij gezet. Volg dat advies op.
Je kunt oefenen met losse plaatjes of met 4, 6, of 12 plaatjes in beeld.
Je kunt kiezen voor mèt woorden of zonder de woorden onder de plaatjes.
Met de mixknop (pijltjes door elkaar) kun je de volgorde van de plaatjes veranderen.
Onder de smiley staan ook nog leuke spelletjes. In deze spelletjes zitten precies die woorden die de logopedist voor jouw kind heeft klaargezet.

Ik krijg een error als ik probeer in te loggen. Wat moet ik doen?
Op sommige oudere tablets kan LOGO-Art Online een error geven. Op deze oude tablets werkt de app niet.
Ga over op je telefoon. LOGO-Art Thuis doet het op bijna alle smartphones.